Wednesday, 25 January 2012

I was served up Japanese food!(≧ω≦)

Recently, I invited friends to lunch, and I cooked Japanese dishes.(´ω`*)
My dish wasn't good, But everyone had said, " good! ". So I was felt very glad!

Today I would like to introduce made food scraps....No No No! I would like to introduce some Japanese food that I cooked  in the UK.
People in the diet, please be careful! ( If you felt ill, I can't assume responsibility )

Really, Is not the first time that I cooked the Japanese food. ( In fact, I recently made a Ozoni )
But I really don't have event. So I want to also write about the food I cooked in the past.

First, I would like to introduce cooked dishes in last year!


I was cooking Rice ball, Okonomiyaki ( like pancake ), Teriyaki chicken, Shiratama with fruit ( like rice cake ). But Shiratama with fruit is not seen here.
Friend was cooked Yakitori, Pork kimchi ( kimchi is Korean pickles), Chinese cabbage stew ( soup? ). But actually, To make a Rice balls and Shiratama, I got the help of friends. I was host, But I was lazier than a guest!

(メニューはおにぎり、お好み焼き、照り焼きチキン、写真には写ってませんがフルーツ白玉、焼き鳥、豚キムチ、白菜の煮物です。前者4つが私が作ったもの、後者が友人が作ったものです。といってもおにぎりや白玉は友達に手伝って貰ったので実際は…
はいそこー!ホストがお客より頑張らんでどうするとか言わない!)



These dishes are made by me and Japanese friend in early December. Pork kimchi of dish was added by the strong desire of my friend.( Because our Thai friend loves spicy food )

Hey, You! Please don't say, "Pork kimchi isn't Japanese food". I say excuse, this is a Japanese-style Pork kimchi.This Pork kimchi added a lot of eggs. Therefore, Not so spicy. ( But British bacon has the many salt. So this dish was a little salty )
Probably, Genuine kimchi in Korea, I guess more spicy!

...Pardon? You shouldn't say any opinion, About my dishes appearances! As the proverb goes, "All's well that tastes well" ( There is no such word(´・ω・`) )


We must forget all inconvenient story! ( for me ) Let's go to Next Photo!☆(ゝω・)v

These dishes were cooked last Sunday. Menu is Japanese-style mushroom spaghetti, meatball with sweet vinegar sauce and Japanese-style Chinese cabbage and ham soup. My Japanese friend went to London. So I had to cooked alone those dishes. But to be accurate, I wasn't alone. Since my cooking is very slow, So very hungry Korean friend and Venezuelan friend helped me at the last!...I'm so sorry.

(先週の日曜日に作った料理です。メニューは和風きのこパスタ、甘酢肉団子、白菜とハムの和風スープです。今回は日本人の友人がロンドンへ旅立ってしまったので私一人で作るハメに…!とはいえ、作業遅い私の事、作業に時間かかり過ぎて最後の方お腹を空かせたベネズエラ人&韓国人の友達に手伝って貰いました。てへ☆)


This is a Japanese-style mushroom spaghetti. But I couldn't found Japanese mushroom.( only Shiitake )

(和風きのこパスタ。といっても舞茸やしめじ等のきのこが手に入る訳もなく(しいたけはあったので投入しましたw)和風なのはソースが醤油ベースなのと海苔が乗ってることくらい;)


This is a Chinese cabbage and ham soup. This soup have strong flavor of sesame oil, It is rather Chinese-style....But I say excuse, This soup have used a lot of "Hon Dashi( Bonito soup stock ) ". So I think it is Japanese-style!

(白菜とハムの和風?スープ。ごま油の風味が効いてるのでどっちかっていうと中華r…いやいやいや!醤油とかつおだしきいてますからこれは和風であると言い張りたい!…ダメかな?w)


Finally, Even if you live in a foreign country, Japanese cooking is not difficult! Soy sauce can be bought in supermarkets, And the Asian markets are in place in most seasonings. Of course, Our sticky rice too.(`・ω・´)

 If you want to study abroad, But you had a problem that can't eat except Japanese food,
 you should cook yourself!


------------------------------------------------------------------
意訳


日本食をご馳走したお(≧ω≦)


先日、友人達を招いて日本食をご馳走しました!(´ω`*)拙い出来でしたが好評だったので良しとします!
今日は私がイギリス滞在中作った生ゴm…じゃなかった料理をブログに乗せて公共のネット上に公表するというテロを行いたいと思います。
食事中の人は注意してね!(※当ブログを見て御気分が悪くなっても、当方は一切責任を負いません)


…実は日本食を作ったのは今回が初めてではないのですが、(こないだお雑煮作ったし)
あまりにもネタが無いので昔作った日本食もまとめて書いちゃおうと思います。(どんだけネタ無いねん;)


まずは前回作った料理から!


(写真)


これらは12月上旬に日本人の友達と作ったものです。豚キムチは友人たっての願い(タイ人の友人が辛いもの好きなので是非ご馳走したいとのこと)で追加しました!
はいそこー!豚キムチは日本料理じゃなくね?とか言わない!これは日本風豚キムチですと言い張りますよ私は。


この豚キムチは卵がいっぱい入っているのでそこまでそんなに辛くないんです。(ただしこっちのベーコンは塩分豊富なのでスパイシーじゃなかったけど
ちょっぴり塩辛かったです…い、意外な伏兵!)きっと本場韓国の豚キムチはもっとスパイシーなんだと思います!


…私が作った料理、おにぎりやお好み焼きの見た目については何も言うなっ!言ってくれるなッ!!味良ければ全て良しって言うじゃない?(言わねえよ(´・ω・`)


はい気をとりなおして次いってみよー!☆(ゝω・)v


(写真)


最後になりますが、意外に外国でも日本食作れるもんですよ!醤油は普通のスーパーでも売ってますし、アジアンマーケットへ行けば味噌や本だし、海苔や米酢なんかも手に入ります。勿論我らが主食、粘りのある白米もね(`・ω・´)


留学してみたいけど日本食が食べれないと死んじゃう!ってそこの貴方!自炊に活路を見出し海外進出してみては如何でしょう?

2 comments:

  1. はろー、最近の太陽活動の活発化で
    電波障害とともにオーロラがじゃんじゃん見れるそうで

    なんとイギリスやスコットランドでもオーロラが観られるかもしれないとかなんとかですが、そちらの天気はどんなもんですか?

    日本は今週は大寒波で大雪ですよ!

    ReplyDelete
  2. >>ふぁあがすさん

    Σこっちでもオーロラが見れるとな!?しかし私が住んでいる地域はボーンマス(イギリスの南部)なのでなかなか厳しいかもしれません…w こちらの天気はというと、雨や霧が多いこと以外はそんなに日本(というか香川)と変わらない印象です。雪降らないし(´・ω・`)

    こっちにも大寒波きて雪まみれにならないかなあ…南米出身の友人達も雪遊びしてみたくてウズウズしております(笑)

    ReplyDelete